Puntti blogi - Toiminnallinen harjoittelu

13.08.2023


Puntilla on mahdollista tehdä myös toiminnallista harjoittelua. Harjoitusviikon ohjelmassa on myös painonnostajille ja voimaharjoittelijoille valittavissa toiminnallisen harjoittelun treeni kerran viikossa.

Ensi viikolla Puntilla toiminnallisen harjoittelun pienryhmävalmennus, jossa tehdään toiminnallista harjoittelua 2 kertaa viikossa.

Toiminnallisen harjoittelun treenit harjoittavat voimaa, liikkuvuutta, taitoa sekä eri kestävyysalueita. Toiminnallisen harjoittelun treeneissä tehdään vaihtelevia voimahajroituksia ja yhdistetään edellä mainittujen eri osa-alueiden harjoittelua.


Hiekkasäkki


Yksi esimerkki toiminnallisen harjoittelun välineistä, joka eroaa perinteisen voimaharjoittelun välineistä, on hiekkasäkki.

Hiekkasäkkejä on eri painoisia ja Puntilta löytyy hiekkasäkkejä 10-90kg painoisina.

Hiekkasäkeillä voidaan tehdään vaihtelevia voimaharjoitteita kyykkyjä, olalle nostoja, syliin nostoja, pitoja tai niitä voidaan kantaa paikasta toiseen.

Hiekkasäkin kanssa liikkeet saatetaan myös tehdä hieman eri tavalla riippuen säkin painosta, koosta ja muodosta. Tämä lisää vaihtelevuutta ja harjoittelijan mukautumisen vaatimuksia.

Tällä viikolla hiekkasäkki nähtiin toiminnallisen harjoittelun treenissä niin kyykyssä kuin askelkyykyssä. Verattuna askelkyykkyyn esimeriksi painonnosto tangon kanssa hiekkasäkillä tehty askelkyykky asettaa enemmän vaatimuksia tasapainolle ja keskivartalon voimalle säkin painon jakautuessa epätasaisesti jo valmiiksi toispuoleisessa liikkeessä. 

Askelkyykystä näet videon alla. Videolla myös ohjeet miten nostaa hiekkasäkki tehokkaasti maasta.