Puntti Blogi - Hyppytakakyykky

26.11.2023

Puntin ohjelmoinnissa tämä harjoitus tunnetaan nimellä hyppytakis. Hyppytakis löytyy tämän hetkisen harjoitusblokin viikko-ohjelmasta isosta painonnostopäivästä.


Miten hyppytakis suoritetaan?


Hyppytakiksessa kuorma eli tanko ja painot otetaan harteille kuten takakyykyssä. Kyykky suoritetaan alaspäin mennessä kuten takakyykky. Heti kyykyn pohjaan saavuttaessa suuntaa vaihtuu ja ylös tullaan räjähtävästi ponnistaen niin, että ylös noustessa hypätään.


Kun harjoitusta tehdään useampia toistoja yhdessä sarjassa, voidaan toistojen välillä joko asettautua rauhassa uudelleen lähtöasentoon tai jatkaa suoraan seuraavaan toistoon. Jos oikean asennon löytäminen takakyykyn suorittamiseen vaatii normaalisti asettautumista, on suositeltavaa tehdä se myös tässä harjoituksessa, jotta kaikki toistot suoritetaan mahdollisimman hyvissä asennoissa ja liikeradoilla.


Miksi hyppytakis?


Räjähtävyyttä harjoitetaan tekemällä räjähtäviä harjoitteita. Jos siis kaipaat nopeampaa voimantuottoa kyykkyyn, vetoihin, ylöstyöntöjen tai vauhtipunnerrusten vetoihin, hyppytakis on yksi erittäin hyvä harjoite sitä varten.-Ina